lauantai 7. kesäkuuta 2014

4 päivää kokeeseen

4 päivän päästä jo varmaan istutaan salissa, tai ollaan vähintään just menossa sinne. Sitten saadaan näyttää taitomme ja ansaita mahdollisesti sen opiskelupaikan. 4 päivän päähän kulminoituu koko kevään työ. Hyvinkin paljon saattaa olla kiinni just noista 5 tunnista jotka siellä salissa hikihatussa kirjotetaan.

Tällä hetkellä mulla on ihan hyvä fiilis. Loppukokeesta tuli ihan hyvät pisteet ja tuntuu että ainakin suurimmasta osasta asioita osaisin kirjotella jonkin verran. Ne mitkä on heikompia vielä on lukulistalla tulossa, eli heikoimpien asioiden läpikäymistä tulee olemaan nää pari päivää.
Fiilikset tosin vaihtelee melkolailla hetken mukaan, mutta ei se haittaa. Aina tässä vaiheessa on jonkinverran epävarma olo. Nyt en kuitenkaan voi enää muuttaa kevään tekemisiä ja lukemisia, ainut mitä voin tehdä on lukea nää viimeset päivät hyvin ja toivoo hyviä kysymyksiä kokeeseen! :)

Toisaalta ootan intopiukeena koetta, toisaalta en haluis vielä sitä mennä tekemään. Sen jälkeen pääsee ihanalle ansaitulle lomalle, mutta entä jos en ookaan valmis? Haluisin vielä päntätä asioita enemmän jotta varmasti osaan ne tarpeeksi hyvin! Mutta niinku sanoin, turha katua mitään tässä vaiheessa, nyt vaan kunnialla loppuun ja jos tää lukeminen ei riitä niin sitten ei voi mitään. Pakko kuitenkin yrittää jokainen piste puristaa kokeessa näitten lukemisten pohjalta ja toivoo että se riittää.

On kyllä vähän haikee mieli sen suhteen, että kohta pitää jättää kirjat rauhaan (tai saa jättää!) ja sitten olis taas prosessi tältä vuodelta ohi. Sitten edessä vaan se piinaava kuukauden odotus ennen kun tulokset saa. Mua jännittää tulokset hurjasti jo nyt, vaikka koetta en ole edes vielä tehnyt. Toivon kuitenkin, että myös kokeen jälkeen tuntuisi että toivoa sisäänpääsyyn on, koska viime vuosina koe on melkolailla murskannut toiveet opiskelupaikasta. Vaikka eihän se paikka nyt niin kaukana ole ollut, olin silti molempina vuosina 95% varma kokeen jälkeen että paikkaa ei tule. Toivotaan siis parempaa onnea tänä vuonna! :)

On varmaan taas aika rönsyilevää tekstiä, mutta olkoot! Nyt eikun takas hallinnon pariin!
Tsemppiä kaikille hurjasti kokeeseen! Me pystytään siihen!! :)

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä tekstistä! Itsestäni tuntuu että viime päivät ja viikotkin on mennyt aika lamaantuneissa fiiliksissä ja nyt päässä pyörii vaan mitä olis voinut tehdä paremmin, miksi en tehnyt sitä ja tätä asiaa toisin jne... vaikka nyt just pitäis tosiaan vaan pitää pää kylmänä ja uskoa itseensä! Kiitos siis kannustuksesta, ja tsemppiä sullekin viime metreille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan suosiolla kannattaa unohtaa nyt kaikki "mitä jos.." jutut!! Nyt keskitytään jäljellä olevaan aikaan ja tehdään siitä paras mahdollinen! :) Kokeen jälkeen voi sitten murehtia ihan mitä vaan, mutta nyt vielä ei saa lannistua! Tsemppiä sulle kanssa tosi paljon! :)

      Poista
  2. Juuh, täällä paahdetaan täysillä ja luetaan näin yötä myöten. Nyt kovasti tsemppiä sulle ja kiitos blogista, jota on ollut kiva seurata ja lukea! Tänään mulla oli hallinto-oikeus -päivä, huomenna sit kahlaan immateriaalia läpi, joka on ehdottomasti mun heikoin, kääks! Tunnusmerkkioikeus on jäänyt mulla aivan liian vähälle huomiolle, huomenna pitää puristaa siitä kaikki irti... Eikös sulla ollut hyvässä otteessa juurikin tuo tunnusmerkkioikeus - propsit sulle. Kovasti toivon, että olisi edes yksi lisäpäivä lukea, että saisi rauhassa kerrata - olin päättänyt että lauantai on omistettu hallinto-oikeuden perusteelliselle kertaamiselle ja niinpä vaan meni melkein kolmeen yöllä... Viimeisenä yönä ennen koetta pitää kyllä saada kunnon yöunet, muuten ei siellä pärjää.

    Tuli mieleen että jos sulla vaan on vielä intoa ja aikaa :) niin tekisitkö blogimerkinnän tai kommentin tähän lyhyesti siitä, mitä kaikkea kannattaa ottaa kokeeseen mukaan? Perus-muistiinpanovälineet tietty mut mitä muuta?

    Nyt vielä kerran tsemppiä kovasti! Kyllä se uurastus palkitaan! -Marianne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mulla ihan sama! Eilen kävin hallintoo ku viimestä päivää läpi ja tänää oliskin sitten aika siirtyä vähän paremmille vesille eli immateriaaliin tietysti! :D Tunnusmerkit on ihan ok, paitsi jotenkin sieltä oli viimeset kymmenen sivua lipsahtanut aika vähälle huomiolle, niitä siis mm luvassa tänään! Kyllä täytyy munkin nyt tehä tiistaista vielä ainakin seminormi lukupäivä, sillon pitäs vielä kirjoja kertailla. En vaan voi uskoa että kohta tää on ohi, vielä olis vaikka mitä opeteltavaa ja hiottavaa!! :P
      Kyllä sä vielä ehdit saada tunnusmerkit haltuun! Vielä on aika oppia monta monta asiaa! Nyt vaan lähet oikeella (innostuneella!) asenteella niitten kimppuun! :)
      Teen vaikka tänään myöhemmin tai viimestään huomenna pikku postauksen koetavaroista!
      Tsemppiä! Me jaksetaan kyllä loppuun asti, ei oo paljon jäljellä!! :)

      Poista